keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Ohjaajien (Juha &Jukka) arvion mukaan tämä työmaa alkaa näyttämään valmiilta. Pistokokeena suoritettu laskelma piti kutinsa eli mottimäärät, tiheydet ja mitat osui haarukkaan passelisti.

Töihin jouduttiin silti: raivattiin tiheimmät aluskuuset hitoilleen ja kaadettiin muutama kuitukin siinä sivussa.

Otto pääsi tutustumaan leimaamisen saloihin.

Joutomiehet (lue:tonttinsa jo valmiiksi saaneet) vaeltelivat toimetonna ympäriinsä, kuka sluibaillen, kuka etsien mahdollisia avuntarvitsijoita. Roope ja Otto tuli jeesailemaan meän nurkille.

Roope ja Otto. Team Attila.

Iltapäivän viimeiset hetket vietimme konehallilla sahojen kimpussa. Huoltohommelit alkaa sujumaan jo rutiinilla. Sain vihdoin vaihdettua uuden ketjunkin. Huomenna uusille salomaille.

....

Palatakseni vielä eiliseen, aloin pohtimaan hakkuukurssin mahdollista henkilökohtaisen suorituksen arvostelua. Tekeekö jokainen valvoja oman mietintönsä ja antaa sitten arvosanansa josta vedetään joku keskiarvo, vai onko arvottamisen takana vain yksi henkilö? Joka tapauksessa olisi kiva, jos ohjaajat arvostelisivat myös kollegoidensa työmaa-ohjeistuksen ja niiden perusteella syntyneen työnjäljen. 

....


3 kommenttia:

  1. Hyvä kommentti! Jos sallit, että arvioimme toistemme työmaaohjeita emmekä arvostele niin tulemme kaikki vielä ensi viikollakin töihin. =)

    Kyllä arviointi tulee olemaan teille tasapuolista ja teidän edun mukaista. Siis tuleva näyttö, (jonka te itse olette suunnitelleet) on arvioinnin kohteena. Näytössä te näytätte osaamisenne.

    Kaikki se, mitä te olette nyt ennen näyttöä tehneet, ovat oppimista ja opettaja voi antaa palautetta oppimisesta, mutta se ei tule vaikuttamaan osaamisen arviointiin.

    Tämä taisi olla mahdollisimman epäselvää! =)

    VastaaPoista
  2. Ja vielä piti kysyä: Mitkä olivat laskelmien tulokset?

    Lainaten sun tekstiä:
    "Pistokokeena suoritettu laskelma piti kutinsa eli mottimäärät, tiheydet ja mitat osui haarukkaan passelisti."

    VastaaPoista
  3. No joo, taustalla kummittelee mestarien lauma joltain aikaisemmalta työmaalta. Sitä oppi silloin vierastamaan ko. touhua.

    Jos oikein muistan, niin oli kyseessä VilleK:n, Artun ja Jyrin parturoima pläntti. Luvut on kyllä painuneet unholaan, mutta laskelmat suoritettiin siis Juhan ja Jukan valvonnan alaisena ja ohjauksessa, joten mitään vilunkia ei päässyt tapahtumaan vahingossakaan. Laskelmien huippuhyvästä tuloksesta otimme tietenkin kunnian itsellemme.

    VastaaPoista