keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Korkeamäen varjossa.

Viime viikolla suunnittelun alaisena ollut palsta pääsi ehostuksen alle tänään. Ajouran avauksella lähdettiin liikkeelle, niinkuin kai on "oikeastikin" tapana.

Lähtötilanne.Vasemmalla näkyvä kuusikko jäi tänään rauhaan. Ura kulkee suunnilleen koivikon ja kuusikon rajalla.

Jukka ihmettelee ajouran hienostunutta linjausta. Relaskooppi vahvisti sen, minkä silmä totesi passeliksi jo työn lomassa: 9 runkoa/koeala. Tavoite on siis 7-9.  

Niput alkaa olemaan suht siististi uran sivussa, eikä kaatojakaan lipsunut "väärään suuntaan". Konkeloita tuli tänään vain yksi, sekin irtosi helposti Roopen rientäessä apumieheksi.

Muutama sananen ergonomiasta.... Aamulla ennen metsään lähtöä pohdittiin Terhin kanssa ergonomian merkitystä. Onhan se toki selvää, että oikeilla työasennoilla säästää torsoaan, mutta jos on ikänsä riuhtonut ja venkoillut miten sattuu, niin tuskin keho tottuu "oikeisiin" asentoihin ja otteisiin kovinkaan nopeasti. Lupasin edes näytellä ergonomista työskentelyä, jos opettajista joku sattuu haukankatseineen lähistölle. Munia myöten hangessa seistessä ja rungon ollessa hartioiden korkeudella se on hankalaa, onneksi sellaisia tilanteita ei ollut kovinkaan tiheässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti