tiistai 9. lokakuuta 2012

091012 Tänään päästiinkin sitten jo metsään, oikein kunnolla. Yllätysmomenttina uusi alue Onkimanjärven luoteiskulmassa, jonka Ossi oli tarkoituksella valinnut päämme menoksi.

 Alkulämmittelyksi suoritettiin balettitanssit Joutsenlammen tahdissa ja seurattiin Ossin höyhenenkevyttä liikehdintää, noin niiku malliksi.

Treenasimme siis optimaalista työskentelytekniikkaa.


Liikeratojen oli tarkoitus olla pehmeitä ja ergonomisia, eikä sinne tänne summittain tuikkivia pistoja. Hmmm...



Joukkojen arviointi. 


Seuraavaksi raivattavaan alueeseen tutustuminen ja sektorien nauhoitus. Kenttäohjeet säästettävistä kohteista sisältyi hintaan, eli mahdollisuuksien mukaan hirvelle vähän haapapusikkoa aukkopaikoille, kuusirykelmät (säästetään, jos ei haittaa alueella toimimista), katajat, säästöpuiden ympäristöt + muut monimuotoisuuteen liittyvät asiat.



En tiedä johtuiko adrenaliinista, hitaasta oppimisesta, tarkkaavaisuuden herpaantumisesta vai mistä, mutta annettujen ohjeiden seuraaminen unohtui välittömästi, kun Husqvarna alkoi laulamaan. Linja katosi saman tien ja metsässä "etenemisestä" tuli päätöntä edestakaisin ravaamista. Ergonomiset liikkeet muistuu mieleen vasta seuraavana päivänä, luulisin.

Opettaja kävi onneksi välillä lyömässä kapuloita rattaisiin ja toppuuttelemassa. 

"Muista, että nyt ei ole virallinen työtilanne, vaan tarkotus olisi oppia oikea tekniikka... Vaikka sitten vähän hitaammalla tahdillakin."



Iltapäivällä pääsimme tekemään pikaisen kierroksen 'KOLMIOLLA'. Sahani sanoi itsensä irti jostain syystä, eikä suostunut starttaamaan, vaikka porukalla yritimme puhaltaa siihen elämän liekin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti