torstai 15. marraskuuta 2012

151112 Taimikonhoitoa Hattukiventiellä.

Lähtöpiste alueen länsilaidalla..


Työohjeen mukaan hehtaarin alalle tulisi jättää 1800 kuusta, eli 9/koeala. Viimeaikaisista epäselvyyksistä tiheyden arvioinnin suhteen tuli nyt loppu heti kättelyssä. En liikkunut metriäkään ilman koeala-keppiä ja varmistelin, että haluttu määrä myös jää.

Maasto muistutti paikoitellen ahoa, kuten ilmakuvakin vähän vihjaa. Kiveä puski maankuoresta esiin siellä täällä, mutta ei häiritsevästi. Yleisilme OLI siisti.


Kuusen lisäksi nyppylällä kasvoi myös lehtikuusta, pihlajaa, koivua, haapaa, pajua, mäntyä, leppää ja muutama pieni kataja.


Aukeammille paikoille jätin muutamia koivuja, jos kuusta ei ollut lähimailla. Muuten ne saivat lähteä. Pihlajat ja katajat jäivät omille sijoilleen tulevien sukupolvien iloksi.

Maaliviivalla odotti sitten haasteellisempi osuus: itäosan tienlaidassa kasvoi tiheinä ryppäinä kuusta, joista piti  valita säästettävät. Päivän muihin tehtäviin verrattuna tämä tuntui jostain syystä jossain määrin haasteelliselta, vaikka kyseessä ei ollut sen kummempi asia, kuin poistaa ylimääräinen aines pois.  Tehtävä onnistui ilmeisesti "ihan jees".    

Ennen lähtöä korjailtiin vielä hätäisimpien sahureiden alueita.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti