lauantai 3. marraskuuta 2012

011112 Taimikonhoitoa Arabiankorvessa.

Edellispäivän lämmittelykierroksen jälkeen työskentely ja työn kaava tuntui yllättäen melko selkeältä. Muutamia "tiheikköjä" joutui vielä korjaamaan, mutta muuten alueen ilme alkoi näyttämään ihan oikealta.



Visuaalisestihan tuo maiseman muutos ei hivele silmiä, mutta se kai ei ollut tässä pääasiallinen tarkoituskaan.


 Aukkopaikkojen kanssa meinaa välillä vähän mopo karata käsistä. Tähän aukkoon olin jättänyt pienen kuusenalun, se ei olisi häirinnyt ketään. Sipaisin sen kuitenkin maihin jostain syystä, nyt kaduttaa.



Lounastauon jälkeen sain erikoistehtävän: pienen kosteahkon notkon ja sitä ympäröivän maaston käsittely. Mietiskelimme ensin koko ryhmän kanssa mitä sille pitäisi tehdä, vai tehdäänkö mitään. Notkelma oli pienimuotoinen malliesimerkki monimuotoisuus-kohteesta, eli sitä piti käsitellä hellästi.  

Virittäydyin närhen, metsäsian ja hirven aaltopituudelle ja haahuilin sahan kanssa ympäri tonttia. Saldona 2 pientä kuusentainta ja muutama leppä. Pohjoispuolen rinteen juurelle jätin muutaman metrin suojakaistan, eli tiheämpi männyntaimikko, kuusiryppäitä, haapoja ja koivuja. Rinteen yläosan tein normaalisti alkuperäisen työohjeen mukaan. Mielenkiintoista vaihtelua.



Kuvassa eteläpuolen rinne "hoidon" jälkeen. Ei näkyviä vaurioita.

Päivän päätteeksi veret seisauttava kaatosuunta-näyttö. Vaatii kertausta, vieläkin. 


Kaiken kiireen keskellä ehtii hieman tutkailla ympäristöäkin. Luutajoki virtaa tontin pohjoispuolella. 


Vanha jokiuoma ja tulvaniitty.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti